Sluis Eefde

Werkzaamheden: Verzorgen van advies en engineering voor K&L tracé t.b.v. camera’s sluis Eefde

Het huidige sluizencomplex bij Eefde heeft één sluis. Deze sluis ligt in het Twentekanaal. Ook wel de poort van Twente genoemd. Om de bereikbaarheid van Twente te verbeteren via het Twentekanaal, heeft Rijkswaterstaat besloten om een tweede sluis, ten noorden van de huidige sluis, te realiseren.

De aanpassingen die nodig zijn om alles te realiseren zullen gevolgen hebben voor de ondergrondse infrastructuur. In de ondergrond bevinden zich namelijk veel kabels en leidingen (K&L) die raakvlakken hebben met het project Uitbreiding Sluis Eefde. Deze K&L dienen waar nodig gehandhaafd, aangepast, verwijderd of verlegd te worden.

Peereboom Infra BV is ingeschakeld door de combinatie Lock 2 Twente, om in de uitvoeringsfase van het project het gedeelte K&L op te pakken. Er zullen gesprekken met K&L beheerders plaats vinden om vervolgens de benodigde verzoeken tot aanpassen, verzoeken tot maatregelen en projectovereenstemmingen op te stellen. Nadat de projectovereenstemmingen door zowel Rijkswaterstaat als de K&L beheerders getekend zijn, kunnen de werkzaamheden aan K&L uitgevoerd worden.

Opdrachtgever van dit project

Lock 2 Twente
Mobilis | Croonwolter & Dros


Peereboom Infra B.V.

Middelstuk 4
8196 LA  Welsum

T + 31 (0)570 547 848
Kamer van Koophandel 61078107

Alle rechten voorbehouden   | Website: Everards   |  Deze website gebuikt cookies   |   Privacy Statement