peereboom infra pers 2016

Tunnel onder de tunnelbak N31

Een zeldzaam doorkijkje: deze tunnel voor kabels en andere leidingen ligt onder de N31. Zoals de nieuwe N31 bij Harlingen een centrale op- en afrit heeft, heeft de nieuwe N31 eveneens een centrale ‘straat’ voor kabels en leidingen.

Bij de oude N31 werden de viaducten gebruikt om kabels en leidingen in de grond van de ene naar de andere kant te krijgen, vertelt Richard Peereboom van Peereboom Infra BV uit Welsum (Overijssel). “De nieuwe N31 ligt vier meter onder het maaiveld, waardoor het niet meer zo makkelijk was om de kabels en leidingen van de ene naar de andere kant te krijgen. Het idee is toen ontstaan voor een centrale locatie waar de kabels en leidingen de N31 moesten oversteken.”

Lees meer

Kooppunt Joure Jouster Courant

Knooppunt Joure werkt hard aan het verbeteren van de verkeersdoorstroming in Joure en haar wijde omgeving. Duizenden mensen zien dagelijks de werkzaamheden. Om meer uitleg te kunnen geven en een kijkje in de keuken te bieden, schrijft iemand van het Knooppunt iedere maand een column in de Jouster Courant.

Lees meer

  • 1
  • 2